Cătălin Predoiu, clarificări pe noile coduri. Prostituţia rămâne sancţionată contravenţional

13 Mar 2009   •   13:05
Cătălin Predoiu, clarificări pe noile coduri. Prostituţia rămâne sancţionată contravenţional catalin predoiu

Modificările aduse codului penal nu legalizează prostituţia. Prostituţia rămâne sancţionată contravenţional. Este explicaţia dată vineri de ministrul Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă organizată special pentru a lămuri anumite aspecte care au ridicat o serie de controverse.

?S-a vorbit de prostituţie şi de faptul că prin acest Cod Penal se legalizează prostituţia. Inexact. Legalizarea prostituţiei presupune o lege care să organizeze această activitate. Nu este cazul. Noi ne-am propus să reprimăm fenomenul prostituţiei prin politici penale moderne, adică atacând proxenetismul, atacând traficul de persoane. Acolo este problema?a arătat ministrul de Justiţie.

Şi nu a fost singurul caz concret discutat. S-a mai vorbit şi despre micşorarea pedepselor. Potrivit ministrului Predoiu, nu trebuie să ne alarmeze coborârea pragului maxim în pedepse.
?În general specialiştii sunt de părere că infracţionalitatea se reprimă prin detenţie, depistare şi condamnare rapidă a celor care comit infracţiuni, aceasta este practica europeană? a declarat Cătălin Predoiu.

Antena 3

x close