Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Tolontan, remarcă tristă: Primul om găsit responsabil pentru Colectiv este noul ministru al Tineretului și Sportului!

Cătălin Tolontan, remarcă tristă: Primul om găsit responsabil pentru Colectiv este noul ministru al Tineretului și Sportului!

Cătălin Tolontan, remarcă tristă: Primul om găsit responsabil pentru Colectiv este noul ministru al Tineretului și Sportului!
03 Ian 2017   •   21:41

Cătălin Tolontan subliniază, într-o postare pe Facebook, că primul om pe care statul român l-a demis după incendiul de la "Colectiv" a fost propus ministru al Tineretului si Sportului.

Este vorba de Marius Dunca care în octombrie 2015 era șeful Autorității Naționale pentru Protectia Consumatorului. La două zile de la tragedia in Colectiv, Dunca a fost demis după ce s-a descoperit că inspectorii din subordinea sa fuseseră la clubul cu pricina, însă nu au sesizat problemele existente acolo.

”Primul om demis după incendiul de la Colectiv a ajuns acum ministrul Tineretului și Sportului! Mirela Neag a remarcat ironia ca primul om pe care statul roman l-a considerat profesional responsabil pentru incendiul de la "Colectiv" sa fie propus ca ministru al Tineretului si Sportului!

Succesorul Elisabetei Lipă la Ministerul Tineretului și Sportului va fi Marius Dunca, vicepresedintele tineretului PSD.

În urmă cu un an și două luni, Dunca a fost primul om găsit responsabil de tragedia de la Clubul Colectiv și demis la două zile după incendiu.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, instituție condusă la vremea respectivă de Dunca, au fost în control la Clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015, cu 24 de ore înainte de incendiul în care și-au pierdut viața 64 de tineri și alți 100 au fost răniți.

"Noi nu am verificat nimic pentru că nu am putut face un control. A fost o sesizare venită din partea unei doamne, care a sesizat o neconcordanţă între preţuri. S-a deplasat o echipă de la Comisariatul principal Bucureşti la faţa locului, dar acolo nu am găsit niciun reprezentant legal. Cu siguranţă a intrat în club. Am găsit o persoană şi am lăsat o invitaţie, nefiind niciun reprezentant legal, neexistând registrul unic de control... ", a fost explicația dată atunci de Marius Dunca la Realitatea TV.

Dunca, 36 de ani, nu a avut legături cu sportul de-a lungul anilor. El a condus o firmă de curățenie din Brașov și a fost președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor.

Dunca a fost secretar general Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului. Din iulie 2016 este președinte al PSD Brasov”, a scris Cătălin Tolontan pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv Catalin Tolontan
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close