Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu: DNA este direcţia de cercetare a fostei Securităţi. Nu mă tem de nimic, nu sunt vinovat

Cătălin Voicu: DNA este direcţia de cercetare a fostei Securităţi. Nu mă tem de nimic, nu sunt vinovat

Cătălin Voicu: DNA este direcţia de cercetare a fostei Securităţi. Nu mă tem de nimic, nu sunt vinovat
09 Mar 2010   •   16:32

"DNA este direcţia de cercetare a fostei Securităţi, lucrează pentru Traian Băsescu şi în interesul lui. [...] Printre alte calităţi sunt şi avocat, o factură la care am plătit impozitele la zi nu se constituie în ceea ce spun domniile lor (procurorii DNA, n.r.)..., este vorba despre un contract de asistenţă juridică, am reprezentat un om de afaceri", a declarat Cătălin Voicu, marţi la Antena 3. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut marţi arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu. Acesta este suspectat de anchetatori că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze aflate în justiţie.


"Dacă vroiam să iau vreun ban de la cineva nu foloseam telefonul şi nu ceream să mă împrumute. La infracţiunea de mită funcţionează flagrantul, cum vă explicaţi că nu m-au prins a doua, a treia, a 15-a oară?", a spus Voicu la Antena 3.

Senatorul este acuzat şi că ar fi apelat la cineva anul trecut pentru a ocupa funcţia de ministru de Interne. "Ca să mă fac ministru de Interne ar fi trebuit ca acest portofoliu să fi aparţinut unui guvern din care să facă parte şi partidul meu. De vreme ce eu pierdusem alegerile la funcţia de interne mai ajungeam. Nu este adevărat. Mă întrebaţi despre ceva ce nu mi s-a spus niciodată", a precizat Cătălin Voicu.


Senatorul PSD susţine că adevăratele motive ale acuzaţiilor aduse de DNA au legătură cu viaţa politică. "Motivele reale prin care domniile lor încearcă să mă reducă la tăcere au legătură cu viaţa politică pentru că nu am încetat să caut adevărul. Traian Băsescu va face tot ce depinde de el să ne reducă la tăcere. Nu mă tem de nimic, nu sunt vinovat, se doreşte ca adevărul să ia loc minciunii", susţine Cătălin Voicu.




Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, lui Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu dintre Compania de Autostrăzi şi o firmă din judeţul Bacău. Pentru intervenţia sa, Voicu ar fi pretins şi ar fi primit de la Căşuneanu 200.000 de euro.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Senatul României. În acest caz, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului. Acesta informează plenul Senatului în şedinţă publică, după care dispune trimiterea sa la Comisia juridică. Raportul ce va fi întocmit de acest for este remis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor dacă se dă sau nu curs cererii ministrului Justiţiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu DNA coruptie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close