Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava. Avocaţii cer judecarea în libertate (VIDEO)

Cătălin Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava. Avocaţii cer judecarea în libertate (VIDEO)

Cătălin Voicu, internat la Spitalul Penitenciar Jilava. Avocaţii cer judecarea în libertate (VIDEO)
31 Mar 2010   •   08:18

Senatorul Cătălin Voicu a fost internat, marţi seară, în jurul orei 23:00, la Spitalul Penitenciar Jilava, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

Mihai Voicu, avocatul senatorului, a declarat că Voicu a avut probleme cu creşterea tensiunii.

Daniela Popescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Jilava, susţine că măsura de internare a senatorului a fost luată din cauza problemelor cardiace de care suferă acesta.

Cătălin Voicu a mai ajuns în grija medicilor şi săptămâna trecută, chiar în ziua în acre ar fi trebuit să fie audiat în Senat. Comisia medicală a stabilit atunci că Voicu suferă de o boală cardiovasculară cronică.




Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, ca senatorul Cătălin Voicu să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost atacată cu recurs, care se va judeca, cel mai probabil, vineri.

La plecarea spre secţia de cercetări penale, Cătălin Voicu a declarat că nu se teme, întrucât ştie exact ce a făcut.

"Toată viaţa mi-am asumat faptele", a spus Voicu.

Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii. Anchetatorii spun că senatorul s-ar fi folosit de statutul său, în schimbul banilor pentru a ajuta oameni politici şi afacerişti, în mai multe dosare în care aceştia erau acuzaţi.

Printre cei ajutaţi se numără şi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, afaceristul Marius Locic, Marian Oprişan, notarul Manuela Mitrea, sau liderul PNL Ludovic Orban.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu spital
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close