Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu rămâne în arest: ÎCCJ a respins cererea de eliberare provizorie

Cătălin Voicu rămâne în arest: ÎCCJ a respins cererea de eliberare provizorie

Cătălin Voicu rămâne în arest: ÎCCJ a respins cererea de eliberare provizorie
16 Iun 2010   •   17:59

Cererea senatorului Cătălin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar a fost respinsă, miercuri, de Înala Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia poate fi atacată, însă, cu recurs.

Potrivit Mediafax, avocatul senatorului le-a spus judecătorilor că nu mai subzistă motivele care au stat la baza arestării clientului său. La rândul său, Voicu şi-a susţinut cererea spunând că familia sa, în special copiii, are nevoie de suportul său moral.

La ultima înfăţişare, senatorul Cătălin Voicu a lansat acuzaţii grave în legătură cu alt dosar celebru: răpirea jurnaliştilor români în Irak. Voicu le-a spus judecătorilor că arestarea lui ar avea legătură cu informaţiile pe care le ştie despre milioanele de euro plătite unor falşi terorişti.

Cătălin Voicu s-a plâns magistraţilor de la instanţa supremă că a fost supus unui linşaj mediatic şi că nu are încredere în interceptările şi înregistrările făcute de DNA şi SRI.

Cătălin Voicu se află în arest prevenitv din 30 martie. Senatorul este acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie. El este singurul arestat într-un dosar de corupţie în care mai sunt cercetaţi judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Aceştia au interdicţie de a părăsi ţara.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Catalin Voicu arest eliberare ICCJ respingere
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close