Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv. Decizia ICCJ, definitivă

Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv. Decizia ICCJ, definitivă

Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv. Decizia ICCJ, definitivă
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Apr 2011   •   18:18

Senatorul PSD Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv, după ce, vineri, completul de judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a ICCJ nu a mai prelungit mandatul de arestare al inculpatului, transmite Agerpres. Decizia ICCJ este definitivă.

Este pentru a doua oară în această lună când judecătorii casează hotărârea instanţei anterioare şi decid menţinerea în arest a lui Cătălin Voicu, admiţând recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Senatorul PSD se află în arest preventiv din 30 martie 2010, perioadă în care a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a măsurii arestării preventive.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a senatorului Cătălin Voicu.

Potrivit procurorilor, în declaraţia sa, Voicu "a recunoscut că a cerut dosare, că s-a interesat despre dosare, că a preluat şi a înmânat mai departe hotărâri ale instanţei şi că a discutat cu un judecător despre situaţia juridică a dosarului unuia dintre inculpaţi".

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din ICCJ - pentru complicitate la trafic de influenţă, omul de afaceri Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău - pentru cumpărare de influenţă în formă continuată şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL - pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close