Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv: ÎCCJ a respins cererile sale de eliberare

Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv: ÎCCJ a respins cererile sale de eliberare

Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv: ÎCCJ a respins cererile sale de eliberare
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Noi 2010   •   13:52

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, miercuri, cererile de eliberare formulate de avocaţii lui Cătălin Voicu şi luate în discuţie în urmă cu o zi. Senatorul rămâne, astfel, în arest preventiv.

Cătălin Voicu şi Costel Căşuneanu au fost audiaţi, marţi, de către magistraţi. La finalul audierilor, judecătorii au dezbătut două solicitări privind măsura arestării lui Voicu, precum şi o cerere din oficiu privind legalitatea şi temeinicia menţinerii măsurii arestării preventive în cazul senatorului.

Potrivit Mediafax, procurorul DNA a arătat că nu este de acord cu eliberarea senatorului, printre motive fiind şi faptul că declaraţiile lui Voicu şi ale lui Căşuneanu de marţi au contradicţii. Procurorul a mai susţinut că Voicu, în declaraţia sa, "a recunoscut că a cerut dosare, că s-a interesat despre dosare, că a preluat şi a înmânat mai departe hotărâri ale instanţei şi că a discutat cu un judecător despre situaţia juridică a dosarului unuia dintre inculpaţi".

În replică, avocaţii au arătat că au apărut temeiuri noi care să justifice punerea în libertate sub control judiciar a lui Voicu. Ei au precizat că după audierea, la termenul de marţi, a doi inculpaţi din acest doasar, Voicu nu mai poate influenţa aflarea adevărului. Avocaţii au mai arătat că senatoul Voicu se află în arest "de mai bine de şapte luni şi 16 zile", ceea ce, în opinia lor, "pare să se transforme într-o măsură de condamnare, şi nu una de prevenţie".

Următorul termen a fost stabilit pentru 12 ianuarie 2011.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close