Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu rămâne în libertate. El avea de ispăşit o pedeapsă de 9 ani de închisoare

Cătălin Voicu rămâne în libertate. El avea de ispăşit o pedeapsă de 9 ani de închisoare

Cătălin Voicu rămâne în libertate. El avea de ispăşit o pedeapsă de 9 ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Mai 2012   •   20:14

Senatorul PSD Cătălin Voicu rămâne în libertate, după ce instanţa supremă a respins, luni, cererea de rearestare făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

DNA a cerut nouă ani de închisoare pentru Voicu.

Procurorii au solicitat ca Voicu să fie rearestat, pentru că nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată, obligaţie dispusă la eliberarea sa, în iulie 2011, potrivit Mediafax.

Astfel, Cătălin Voicu se va afla în libertate pe 29 mai, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urmează să dea o decizie în dosarul în care senatorul PSD, fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii anticorupţie au cerut, luni, instanţei supreme rearestarea lui Cătălin Voicu, întrucât senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată.

Motivul invocat de procuror a fost acela că Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul din 20 aprilie, dată la care avocaţii senatorului anunţau că acestuia i s-a făcut rău, din cauza bolii sale de inimă.

Procurorul a arătat în faţa instanţei că ulterior, pe 27 aprilie, senatorul Voicu a fost văzut în Parlament, la moţiunea de cenzură care era dezbătută la acea dată.

Avocaţii senatorului au adus, la termenul de luni, documente medicale justificative potrivit cărora clientul lor suferă de hipertensiune din care rezultă că în 20 şi 27 aprilie acesta a avut variaţii ale ritmului cardiac. Aceştia au cerut instanţei respingerea solicitării DNA de rearestare a lui Voicu.


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu arest libertate pedeapsa DNA ICCJ
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close