Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu, transferat de la spital în penitenciar. Fostul senator a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie

Cătălin Voicu, transferat de la spital în penitenciar. Fostul senator a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie

Cătălin Voicu, transferat de la spital în penitenciar. Fostul senator a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie
02 Mai 2013   •   16:12

Fostul senator Cătălin Voicu a schimbat patul de spital cu cel din celulă. Voicu a fost transferat la Penitenciarul Rahova după ce analizele medicale au arătat că fostul senator poate suporta regimul de detenţie.

Cătălin Voicu a fost transferat, luni, din Penitenciarul Spital Rahova în Penitenciarul Bucureşti Rahova pentru că nu se mai impunea menţinerea lui în spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Fostul senator a fost internat în penitenciarul spital, după ce a fost comndamnat de instanţa supremă, pe 22 aprilie, la şapte ani de închisoare cu executare, având rectoragie, anemie secundară şi alte suferinţe.
   
"S-a terminat perioada de investigaţii medicale în Penitenciarul Spital, unde fusese transferat la recomandarea medicilor", a precizat, pentru Mediafax, subcomisar Monica Pană, din cadrul ANP.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Rahova, în prezent Voicu se află în perioada de 21 de zile de carantină, când este evaluat şi spus unor investigaţii medicale.
   
Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.
  
Totodată, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind un termen de încercare de nouă ani. Omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă. În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.
   
În noaptea de 22 spre 23 aprile, Voicu a fost transferat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova.
   
Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată în 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
   
În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Costel Căşuneanu primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close