Antena 3 CNN Actualitate CATASTROFA a lovit România. Bătrânii neputincioşi s-au refugiat în poduri. Zeci de case sunt IZOLATE în mijlocul apelor

CATASTROFA a lovit România. Bătrânii neputincioşi s-au refugiat în poduri. Zeci de case sunt IZOLATE în mijlocul apelor

de O.P.    |    12 Iun 2013   •   13:07

Potopul s-a dezlănţuit într-o comună din judeţul Iaşi.  A plouat atât de tare încat apa i-a luat pur şi simplu pe sus pe un bătrân de 80 de ani şi pe nepotul său. Trupul bărbatului a fost găsit de un vecin la aproape 50 de metri, după ce ploaia s-a oprit.  Pompierii ajutaţi de localnici au căutat trupul copilului, însă nu l-au găsit din cauza vegetaţiei şi a noroiului adus de viitură.

Ruperea de nori din nordul Moldovei a demonstrat încă o dată că în faţa naturi oamenii sunt neputincioşi. În doar o jumătate de oră comuna Andrieşeni a fost inundată. Potopul a lăsat în urmă zeci de gospodării inundate. 20 de case au fost umplute de mâlul adus de apă.

Autorităţile vor relua căutările copilului luat de ape. Şansele ca el să fie găsit în viaţă sunt însă minime, spun pompierii.

UPDATE
: Copilul în vârstă de 3 ani din comuna ieşeană Andrieşeni dat dispărut, marţi, după ce a fost luat de o viitură, alături de bunicul său, care şi-a pierdut viaţa, este căutat în continuare de pompieri şi localnici, prefectul de Iaşi spunând că nu crede că mai sunt şanse ca acesta să mai fie în viaţă.

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a declarat că băiatul în vârstă de trei ani luat de ape împreună cu bunicul său, în localitatea ieşeană Andrieşeni, a fost căutat pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri, dar şi în cursul dimineţii, însă acesta nu a fost găsit. El a spus că nu crede că mai sunt şanse ca băiatul să fie în viaţă.
  
"Sunt 41 de oameni care participă la căutări, pompieri, jandarmi şi poliţişti. De asemenea, sunt şi localnici care ajută la această operaţiune. Acţiunea s-a desfăşurat pe tot parcursul nopţii şi continuă şi la această oră. A fost trimis inclusiv elicopterul de la Iaşi, care s-a retras la căderea nopţii. Nu cred că mai sunt şanse ca băiatul să fie găsit în viaţă", a afirmat prefectul Romeo Olteanu.
  
El a precizat că operaţiunile de căutare se desfăşoară în comuna Andrieşeni, dar şi pe albia râului Jijia, care traversează localitatea.
  
Copilul în vârstă de 3 ani din comuna ieşeană Andrieşeni şi buniciul său în vârstă de 80 de ani au fost luaţi de o viitură puternică, marţi seară, în timp ce se aflau în curtea casei lor. Mai multe echipaje ISU au fost trimise la faţa locului, iar în urma căutărilor bătrânul a fost găsit mort.
  
În cursul zilei de marţi, în zona localităţii Andrieşeni a plouat torenţial, judeţul Iaşi fiind sub incidenţa codului galben.

×
Subiecte în articol: furtuna cod galben ploi ploi furtuna vijelii
Parteneri
Volodimir Zelenski, întâlnire cu Regele Charles la Londra | LIVE
x close