Antena 3 CNN Actualitate Catastrofa infrastructurii românești: Deva-Lugoj

Catastrofa infrastructurii românești: Deva-Lugoj

Catastrofa infrastructurii românești: Deva-Lugoj
29 Mar 2019   •   19:40

Construcția drumului de mare viteză Lugoj-Deva a început în anul 2011. De atunci, mai bine de 8 ani unii constructori și-au făcut de cap pe șantiere lucrând când au avut chef. Pe nimeni n-a deranjat, CNAIR i-a lăsat în pace, eventual mai ieșea câte un ministru să mai mintă pe la televizor că autostrada va fi gata anul acesta. Azi am fost anunțați de CNAIR că va fi gata poate în 2023.

Odată cu deschiderea șantierelor din zona Lugoj-Deva, au apărut așa zișii salvatori ai planetei au venit să spună că sunt urși și liliaci. O glumă proastă, nu a fost vorba de așa ceva. Din această cauză proiectul a fost întârziat cu cinci ani și mai urmează încă cinci.

În 2018, angajații de la CNAIR au declarat că Lotul 3 va fi dat în folosință în octombrie 2018, iar Lotul 4 în noiembrie 2018. Nu a fost nimic. Până în decembrie s-a lucrat peste tot. Constructul român de la Șoimu a lucrat aproape non-stop responsabil. Azi am adresat aceleași întrebări, iar angajații au spus acum că nu au fost gata din cauza vremii.

Cât despre părți semnificative din Lotul 2, răspunsul dat de CNAIR e același. Spun că va fi gata în 2022-2023, unde vorbim de 10-15 kilometrii de autostradă, cu șantier început în 2011.

×
Subiecte în articol: catastrofa infrastructura
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close