Antena 3 Actualitate Catedrala Mântuirii Neamului are şase clopote. Cel mai mare dintre ele se va auzi în jumătate de Capitală!

Catedrala Mântuirii Neamului are şase clopote. Cel mai mare dintre ele se va auzi în jumătate de Capitală!

de S.T.    |    25 Noi 2018   •   13:57
Catedrala Mântuirii Neamului are şase clopote. Cel mai mare dintre ele se va auzi în jumătate de Capitală!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Catedrala Mântuirii Neamului are şase clopote care cântăresc împreună 33 de tone şi care au fost montate în turnul „Clopotniţă” de pe faţada de vest, la o înălţime de 60 de metri.

Realizate în fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria, clopotele Catedralei Naţionale au o garanţie de 15 ani şi o durată apreciată la peste 400 ani.

În ţară au fost aduse în mai 2017.

Clopotul mare, dedicat „Eroilor Neamului”, are o greutate de peste 25 de tone, cu o înălţime şi un diametru de circa 3 metri.

Pe fiecare dintre cele şase clopote sunt inscripţionate stema Patriarhiei, chipul în efigie al Patriarhului Daniel, precum şi inscripţia: „Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională – Centenar 1918 – 2018”.

Clopotul mare va putea fi auzit pe o rază de 15 kilometri la evenimentele şi sărbătorile importante. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic.

După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci.

×
Subiecte în articol: Catedrala Mantuirii Neamului catedrala

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close