Antena 3 CNN Actualitate PMB nu va aloca în 2021 bani pentru Catedrala Neamului

PMB nu va aloca în 2021 bani pentru Catedrala Neamului

Primăria Generală a municipiului București nu va aloca în 2021 fonduri pentru construcția Catedralei Neamului, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

PMB nu va aloca în 2021 bani pentru Catedrala Neamului
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2021   •   12:02

„De alocări de bani pentru biserici și statui se ocupă Direcția de Arhitectură-Peisagistică, instituție subordonată PMB. Bugetul total pentru intervenții este undeva la un milion de lei. Urmează să vină cu lista obiectivelor”, a spus Nicușor Dan.

El a precizat că pe listă nu se află Catedrala Neamului.

„Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de la direcție către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenții, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”, a conchis primarul general al Capitalei.

Catedrala Neamului a primit mai multe alocări din partea fostei administrații, condusă de Gabriela Firea.

Primăria Capalei investește 14 milioane de lei pentru organizarea celor 4 meciuri de la Euro 2020

Aproximativ 14 milioane de lei va cheltui municipalitatea pentru organizarea celor 4 meciuri care se joacă la București în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020, a precizat luni primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a precizat că, în ceea ce privește Arena Națională, municipalitatea și-a asumat investiții impuse în acordul cu UEFA care se se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

De asemenea, prin același acord, există obligația organizării unui Fan Zone, de la Piața Constituției până la Piața Unirii, care presupune și instalarea unor monitoare la care fanii să poată asista la meciuri și pentru care au fost alocate 8 milioane de lei.

Arena Națională din București va găzdui în perioada 14-29 iunie patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020. Conform angajamentului semnat de municipalitatea bucureșteană cu UEFA, forul organizator, din bugetul Capitalei au fost alocate aproximativ 14 milioane de lei pentru desfășurarea unor evenimente asociate competiției, dar și pentru modernizarea stadionului.

Nicuşor Dan, buget Primăria Capitalei 2021: Nu dăm bani pentru statui şi festivaluri. Am găsit datorii din 2019

Sursa: Mediafax


 

×
Subiecte în articol: Catedrala Mantuirii Neamului
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close