Antena 3 CNN Actualitate Catedrala Mântuirii Neamului, construită de o firmă din Bacău. Lăcaşul de cult va costa 100 de milioane de euro

Catedrala Mântuirii Neamului, construită de o firmă din Bacău. Lăcaşul de cult va costa 100 de milioane de euro

Catedrala Mântuirii Neamului, construită de o firmă din Bacău. Lăcaşul de cult va costa 100 de milioane de euro
02 Iul 2010   •   20:31

Mântuirea Neamului se pogoară asupra noastră din Bacău. De acolo e firma care va construi viitoarea Catedrală, care, la roşu, va costa o sută de milioane de euro. Şi va mai fi nevoie de încă pe atât pentru pictură şi dotări. Bani dintr-un credit bancar - iar ratele le vor plăti enoriaşii.

Lăcaşul de cult pe care l-au propus arhitecţii firmei din Bacău a respectat întocmai cerinţele Patriarhiei şi a câştigat. ?S-a discutat partea de arhitectură, partea de structură de rezistenţă, de instalaţia electrică şi, nu în ultimul rând, partea economică?, a declarat Constantin Noica, arhitect.

Chiar dacă va costa mai puţin, Catedrala Mântuirii Neamului va fi o construcţie rezistentă, promit reprezentanţii patriarhiei. Va fi construită în curtea Palatului Parlamentului şi va fi mai înaltă decât Casa Poporului. Va avea 120 de metri înălţime, 70 de metri lăţime şi 120 de metri lungime. Va putea adăposti cinci mii de persoane, va avea locuri de parcare şi spaţii de cazare pentru pelerini.

Banii pentru catedrală vor veni de la bancă. O sută de milioane de euro va costa lăcaşul, la roşu. Apoi, va mai fi nevoie de alte o sută de milioane pentru pictură şi dotări. Constructorul va trebui să se încadreze în sumă.

Patriarhia va garanta împrumutul cu proprietăţile pe care le are. Iar în toamnă va începe să strângă bani pentru catedrală. În fiecare biserică din ţară, oamenii vor putea da pomelnice însoţile de sume de bani.

Un calcul făcut de reprezentanţii bisericii arată că o donaţie de 10 euro din partea celor opt milioane de familii creştin ortodoxe din România ar acoperi împrumutul. Catedrala ar trebui să fie gata peste cinci ani.

Observator

 

×
Subiecte în articol: Catedrala Mantuirii Neamului
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close