Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a decis! Categoria de angajați care va avea salarii mărite de la 1 ianuarie 2024

Guvernul a decis! Categoria de angajați care va avea salarii mărite de la 1 ianuarie 2024

O categorie de angajați din România va începe anul cu bucurie şi salarii majorate. Guvernul a adoptat în favoarea lor o Ordonanță de Urgenţă.

Guvernul a decis! Categoria de angajați care va avea salarii mărite de la 1 ianuarie 2024
de Claudia Popovici    |    31 Dec 2023   •   17:08

Potrivit Guvernului, măsura majorării salariilor are ca scop reglarea a unei mari părți din inechitățile salariale pentru funcționarii din teritoriu ai Caselor de Pensii, Inspectorate Teritoriale de Muncă (ITM), Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care de la 1 ianuarie 2024 vor fi aduse la nivelul salarial ai celor din structurile centrale.

Astfel în cazul angajaților de la APIA Ordonanța de Urgență nr. 128/2023 adoptată la sfârşitul lunii decembrie 2023, include și egalarea salariilor din centrele locale și județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu cele încasate de funcționarii din cadrul APIA Central.

"Diferențele salariale pentru funcțiile din cadrul structurilor subordonate ale Casei Naționale de Pensii Publice, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspecției Muncii, Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Institutului Național de Statistică, precum și din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, direcțiilor pentru cultură județene și a municipiului București și instituțiilor prefectului, rezultate din prevederile art. III pct. 3 și 4 și ale art. IV, se aplică în două tranșe egale, începând cu 1 ianuarie 2024 și 1 iunie 2024, la salariul de bază aferent lunii decembrie 2023, fără a depăși salariile aflate în plată la structurile supraordonate”, se arată în textul OUG nr. 128/2023, citat de agrtointel.ro
 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close