Antena 3 CNN Actualitate Categoria de pensionari care va primi bani în plus la pensie. Ar fi a treia majorare programată pe 2024

Categoria de pensionari care va primi bani în plus la pensie. Ar fi a treia majorare programată pe 2024

În anul electoral, peste două milioane de pensionari primesc o nouă promisiune. Ar putea fi a treia majorare a pensiilor din 2024.

Categoria de pensionari care va primi bani în plus la pensie. Ar fi a treia majorare programată pe 2024
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2024   •   00:00

În anul electoral, peste două milioane de pensionari primesc o nouă promisiune: majorare de până la 100 de lei și posibila eliminare a impozitului sub 3.000 de lei.

Guvernul analizează oferirea a trei majorări în 2024.

Propunerea are în vedere scutirea de impozit pentru pensiile între 2.000 și 3.000 de lei și ar viza un milion 200 de mii de pensionari, totodată veniturile lor ar putea creşte cu până la 100 de lei.

Și pensionarii cu venituri mai ridicate s-ar putea bucura de o majorare

Citește și: Ministrul Muncii, anunț important pentru toți pensionarii români: "A fost introdusă impozitarea graduală" 

Premierul Ciolacu susține că decizia sa politică este de a scuti până la 3.000 de lei, argumentând că este justificată în contextul creșterii costurilor și reducerii nivelului de trai.

Cheltuielile statului cu pensiile ar cunoaște o creștere de aproape două miliarde de lei, generând îngrijorări cu privire la deficitul bugetar.

Economiștii avertizează că aceste majorări pot adăuga un deficit de peste 6% din PIB, în timp ce premierul este optimist.

Unii finanțatori exprimă îndoieli cu privire la reușita acestei strategii.

Cu toate acestea, fără noile majorări propuse, estimările economiștilor arată un deficit de peste 6% din PIB.

România a negociat un plafon de 4,9% la Bruxelles, însă premierul Ciolacu crede că putem reuși.

Vicepreședintele Adrian Codîrlașu avertizează asupra posibilelor creșteri de taxe, care ar aduce o creștere a prețurilor și caută să clarifice că acestea vizau companiile.

Pensiile au cunoscut o creștere la începutul anului cu 13,8%, iar în septembrie, aproape 3 milioane de vârstnici vor primii o altă majorare.

Într-o mișcare asemănătoare, Guvernul a majorat plafonul de venituri pentru acordarea tichetelor de alimente de la 1.700 lei la 2.000 de lei, asigurând beneficiarii cu suma de 250 de lei la fiecare două luni, până în 2027.

×
Subiecte în articol: pensionari bani
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close