Antena 3 CNN Actualitate Categoria de români care va primi 15.000 de lei de la stat | Condiţii şi documente necesare

Categoria de români care va primi 15.000 de lei de la stat | Condiţii şi documente necesare

O categorie de români va primi de la stat vouchere în valoare de 15.000 de lei neimpozabil, în cadrul unui proiect demarat de Guvern pentru sprijinirea familiilor din România.

Categoria de români care va primi 15.000 de lei de la stat | Condiţii şi documente necesare
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    27 Noi 2023   •   00:00

Suma de 15.000 de lei va fi acordată sub vouchere pentru proceduri de fertilizare, Ministerul Familiei, în cadrul programului pentru creşterea natalității în România la care Executivul a propus o completare la HG 1.103/2022.

Suma este destinată pentru familiile şi cuplurile aflate în dificultate pe acest plan, dar este valabil şi pentru femeile singure.

În acest sens, legea a fost actualizată pentru a oferi o șansă de a deveni părinți şi cuplurilor formate dintr-un cetățean străin și unul român.

Dincolo de această propunere introdusă în vară, proiectul își dorește și dublarea numărului maxim de beneficiari ai programului. Practic, se alocă mai mulți bani inițiativei pentru 20.000 de beneficiari considerați eligibili. 

Categoria de români care va primi 15.000 de lei de la stat | Condiţii şi documente necesare

Suma se va acorda sub formă de vouchere pe suport de hârtie, însemnate în acelaşi timp, unul cu suma de 5.000 de lei aferent tratamentului medicamentos, şi unul în valoare de 10.000 de lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice.

Beneficiarii sunt cuplurile și femeile infertile cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 ani cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Afecțiunea trebuie constatată de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

O altă schimbare apărută anul acesta în legătură cu programul pentru creșterea natalității, de data asta, printr-un ordin, vizează introducerea posibilității de transmitere online a actelor necesare și printr-o platformă digitală dedicată, nu doar prin e-mail, așa cum era înainte, notează avocat.ro.

Pentru a se putea aplica, proiectul de HG trebuie adoptat de către Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close