Antena 3 CNN Actualitate Categoriile de persoane vulnerabile în fața variantei Omicron

Categoriile de persoane vulnerabile în fața variantei Omicron

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, susține că persoanele de peste 65 de ani, cele cu comorbidități, dar și cele nevaccinate sunt mai vulnerabili în fața variantei Omicron.

Categoriile de persoane vulnerabile în fața variantei Omicron
Sursa foto: Pixabay & Facebook
de Bianca Timșa    |    05 Ian 2022   •   20:28

„Riscul rămâne la fel. Persoanele peste 65 de ani și cele care au comorbidități, dar si nevaccinații. O protecție bună o au persoanele vaccinate cu cele 3 doze, apoi cele cu două.”, a spus Răzvan Cherecheș pentru Antena 3.

Specialistul susține că școlile trebuiau să rămână închise pentru a reduce riscul răspândirii virusului:

„Școala nu trebuia deschisă. De sărbători odată cu întâlnirile în familie, petreceri, s-au făcut focare mici, iar o dată cu începerea școlii se vor răspândi.”

Totodată, Răzvan Cherecheș este de părere că certificatul verde trebuie introdus doar pentru anumite categorii de lucrători.

„Este o măsură excesivă introducerea pentru toate categoriile profesionale. Un pas normal ar fi fost sa se introducă vaccinarea obligatorie persoanelor care lucrează cu mulți oameni, poliție, medici, persoane care lucrează în magazine.”, a mai spus Răzvan Cherecheș.

Acesta mai susține că purtarea măștii de tipul FFP2 nu ar trebui să fie obligatorie. „Problema nu e cu tipul de mască, ci cu purtarea ei. Trebuie ca poliția să dea amenzi.”. a precizat expertul în sănătate publică.

Testarea în masă este o soluție pentru prevenirea răspândirii infecțiilor, mai susține expertul:

„Guvernul ar trebui sa ofere teste gratuite pentru a nu plăti cu morți. În plus ,nu se discută de Covidul de lungă durata, nu avem tratamente, nimic. În epidemii asta e singura modalitate eficientă de lucru. Nu testăm suficient.”
 

×
Subiecte în articol: Răzvan Chercheș omicron
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close