Antena 3 CNN Actualitate Kovesi, salariu uriaș dacă va ajunge procuror-șef al Parchetului UE

Kovesi, salariu uriaș dacă va ajunge procuror-șef al Parchetului UE

Kovesi, salariu uriaș dacă va ajunge procuror-șef al Parchetului UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Sep 2019   •   17:54

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), validată de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de procuror-șef european, ar putea câștiga aproape triplu față de ultima sa remunerație lunară primită în România în calitate de conducătoare a DNA, respectiv un salariu net relativ egal cu cel al guvernatorului BNR și al președintelui ASF din România.

Citește și: Kovesi, validată de Consiliul Uniunii Europene pentru funcția de procuror-șef european

Citește și: Kovesi, după ce a fost validată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european: E o recunoaștere a profesionalismului

Concluzia este rezultatul calculelor estimative ale Profit.ro, realizate pe baza prevederilor legislației europene privind angajarea și salarizarea personalului instituțiilor UE, calculele pornind de la un salariu brut de bază situat între 16.460 și 17.870 euro pe lună.

Președintele Comisiei Europene și cel al Consiliului UE au salarii brute de bază de aproape 28.000 euro pe lună, iar comisarii europeni – de circa 23.000 euro pe lună. Salariul brut de bază al președintelui Curții de Justiție a UE este egal cu cel al președinților Comisiei și Consiliului.

Citește și:Kovesi, după ce a fost validată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european: E o recunoaștere a profesionalismului

 

×
Subiecte în articol: Kovesi
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close