Antena 3 CNN Actualitate Câți bani face Biserica Ortodoxă Română. Sumele raportate sunt impresionante

Câți bani face Biserica Ortodoxă Română. Sumele raportate sunt impresionante

Câți bani face Biserica Ortodoxă Română. Sumele raportate sunt impresionante
20 Iul 2017   •   11:18

Afacerile Bisericii merg bine, asta poate si pentru ca institutia este neimpozitata. Recent, subiectul a fost dezbatut de unul dintre reprezentantii Guvernului, dar propunerea a fost aspru criticata, iar respectivul a fost demis, scrie stirilekanald.ro.

Datele de la Fisc arata ca bugetul Bisericii este unul consistent. BOR a inregistrat anul trecut un profit de peste 4,2 milioane de euro. Principala sursa de bani a Bisericii o reprezinta vanzarea de lumanari, icoane si alte obiecte de cult, dar si inchirierea unor imobile.

Pe primul loc in topul celor mai profitabile arhiepiscopii se afla cea din Arges, cu un plus de aproape 650.000 de euro. Ea este urmata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cu aproape 595.000 de euro, si Arhiepiscopia Bucurestiului, cu circa 573.000 de euro.

Separat de acestea, agentia de Turism a Patriarhiei, Basilica Travel, a adus si ea un ban in plus in bugetul BOR, profitul raportat la Fisc de aceasta fiind pe 2016 de 1.520.827 de lei, adica aproape 338.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Biserica Ortodoxa Romana
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close