Antena 3 CNN Actualitate Câți bani îi intră în cont lui David Popovici după ce a uimit o lume întreagă cu performanțele sale

Câți bani îi intră în cont lui David Popovici după ce a uimit o lume întreagă cu performanțele sale

După ce a doborât record după record, David Popovici va fi recompensat cu sume frumoase, atât de Ministerul Sportului, cât şi de Liga Europeană de Nataţie (LEN).

Câți bani îi intră în cont lui David Popovici după ce a uimit o lume întreagă cu performanțele sale
Sursa foto: Inquam Photos/Alex Nicodim
de Gabriel Dano    |    18 Aug 2022   •   18:49

 În total, David Popovici va primi 29.000 de euro. Suma este departe de cei 300.000 de euro cu care a fost premiat pentru medalia de aur obținută în luna iunie la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar nu e de neglijat.

Astfel, pentru prestația sa excelentă de la Roma, Liga Europeană de Nataţie oferă: 2.000 de euro pentru primul loc, 1.500 de euro pentru al doilea, şi 1.000 de euro pentru al treilea. Premiul pentru recordul mondial este de 10.000 de euro, potrivit Adevărul.

Pentru cele două medalii de aur, David Popovici va încasa 4.000 de euro, la care se adaugă 10.000 de euro pentru faptul că a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber. Apoi, Ministerul Sportului, îi va oferi câte 7.500 de euro pentru fiecare medalie, deci 15.000 de euro în total.

În schimb, de la CS Dinamo, clubul la care este legitimat, David Popovici nu va primi niciun premiu suplimentar, aşa cum s-a întâmplat după ce a devenit campion mondial la 100 şi 200 de metri liber. „David va fi premiat conform hotărârii de Guvern.

"Noi nu putem să facem o premiere nominală, pentru David Popovici sau pentru alt sportiv, sunt nişte sume prevăzute clar“, a spus Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo, pentru digisport.ro.

După Mondialele de la Budapesta, Popovici a primit 100.000 de euro de la CS Dinamo (bani aprobaţi de Guvern), şi încă 200.000 de euro de la MTS (tot la ordinul Guvernului).

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close