Antena 3 CNN Actualitate Câţi bani le-au mai rămas lui Udrea şi Cocoş după ce statul român a pus SECHESTRU pe averile lor. "Prejudiciul s-a ridicat la 750 de MILIOANE de euro"

Câţi bani le-au mai rămas lui Udrea şi Cocoş după ce statul român a pus SECHESTRU pe averile lor. "Prejudiciul s-a ridicat la 750 de MILIOANE de euro"

Câţi bani le-au mai rămas lui Udrea şi Cocoş după ce statul român a pus SECHESTRU pe averile lor. "Prejudiciul s-a ridicat la 750 de MILIOANE de euro"
de O.P.    |    19 Mar 2015   •   06:08

O parte din averea făcută din şpăgi de Dorin Cocoş împreună cu Elena Udrea a ajuns sub sechestrul DNA. Un sechestru care nu acoperă prejudiciul invocat în dosarele Microsoft-EADS de procurori.

Dacă în cazul Microsoft vorbim de o afacere de 250 de milioane de euro, în cazul EADS statul român a cheltuit nu mai puţin de 750 de milioane de euro pentru aşa zisa securizare a frontierelor.

Însă anchetatorii sunt departe de a pune sub lacăt tot ce au produs din ilegalităţi numele grele din politică vehiculate în aceste cazuri. 

În dosarul "Microsoft", Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltari Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societati Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.
Pentru a recupera o parte din aceste prejudicii, DNA a pus sub sechestru 14 spaţii comerciale aparţinând firmelor lui Dorin Cocoş precum şi parcările apartamentului din strada Chopin. Majoritatea spaţiilor se află pe strada Ştefan cel Mare, sos. Pantelimon, Bd Basarabia, sos Colentina şi Calea Văcăreşti.

DNA nu s-a atins de apartamentul de sute de mii de euro al afaceristului aflat în strada Chopin. Însă,  sub sechestru a ajuns şi hotelul Griviţa de la Gara de Nord, imobil cumpărat de Udrea şi Cocoş cu banii de şpagă primiţi de la Dinu Pescariu. Un sfert din acest hotel i-a revenit la partaj şi Elenei Udrea, asta deşi am aflat că imobilul a fost achiziţionat cu bani din şpaga Microsoft.

Dacă în cazul lui Cocoş , procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile, în cazul primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan DNA a indisponibilizat doar un singur apartament din sectorul 6. Asta deşi, în cazul acestuia, procurorii au de recuperat de la el aproape 4 milioane de euro, partea sa din şpaga Microsoft.

Că Dorin Cocoş a luat şpaga în dosarul Microsoft a recunoscut chiar Dorin Cocoş. Ba, chiar a spus şi că o parte din bani l-au ajutat în campanie pe Traian Băsescu. Pentru o acuzaţie similara, Adrian Năstase a ajuns la puşcărie, pe Traian Băsescu nu l-a chemat nimeni la DNA să-l întrebe cum şi-a finanţat campania din 2009.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close