Antena 3 CNN Actualitate Câți bani primesc persoanele care găsesc mistreți morți. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

Câți bani primesc persoanele care găsesc mistreți morți. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

Câți bani primesc persoanele care găsesc mistreți morți. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Oct 2018   •   15:26

Persoanele care găsesc cadavre de mistreţi şi oferă autorităţilor astfel de informaţii primesc un stimulent de 225 de lei, iar pentru porcii domestici stimulentul este de 65 de lei, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

„Este în vigoare o asemenea măsură, se operează cu ea de către ANSVSA, instituţia care răspunde de acest mecanism, ca să fim acoperiţi cu toate măsurile posibile, pentru a pune stavilă unui asemenea virus. Este vorba de un stimulent de 225 de lei pentru mistreţi morţi şi de 65 de lei pentru de anunţul pe care îl dau pentru porcii domestici morţi. Adunând este o medie de un milion de lei şi ceva (lei vechi n.r.). Iată, la Teleorman, într-o pădure s-au găsit aceste resturi de animale şi nu este deloc bine.(...) Există suspiciunea că a fost ceva intenţionat, dar organele abilitate vor analiza şi vor comunica opiniei publice atunci când vor avea rezultatul anchetei”, a spus Petre Daea, prezent la o conferinţă pe teme agricole organizată la ASAS.

Întrebat dacă nu vin prea târziu aceste măsuri, ministrul a răspuns: „Nu. Nu vin deloc târziu aceste măsuri”.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close