Antena 3 CNN Actualitate Câţi bugetari vor fi disponibilizaţi? Guvernul dă cifre neclare

Câţi bugetari vor fi disponibilizaţi? Guvernul dă cifre neclare

Câţi bugetari vor fi disponibilizaţi? Guvernul dă cifre neclare
09 Aug 2010   •   10:07

Guvernul a pierdut şirul disponibilizărilor. Iar măsurile anunţate sunt departe de a aduce creştere economică - scrie Financiarul în ediţia de luni. Premierul Emil Boc vorbeşte de peste 88.000 de posturi care vor fi desfiinţate în sectorul bugetar până la finele anului, cu mult peste cifra convenită cu FMI.

Nimeni nu ştie exact câţi bugetari au fost concediaţi până acum şi câţi au fost mutaţi pe alte posturi. Financiarul scrie că exemplul cel mai concludent despre cum a fost aplicată marea restructurare este cel al agenţiilor guvernamentale, unde angajaţii au fost mutaţi de la un minister la altul.

Premierul Emil Boc vorbeşte de 45.000 de bugetari disponibilizaţi. Dar până la sfârşitul anului, numărul lor se va dubla. Adică peste 88.000 de posturi din sistemul public vor fi desfiinţate. Potrivit şefului de la Palatul Victoria, 14.000 dintre ele sunt posturi vacante.

Guvernanţii au găsit şi soluţia pentru cei rămaşi fără loc de muncă. Cel puţin la nivel declarativ. Premierul Boc îi sfătuieşte să urmeze cursuri de recalificare profesională sau să lucreze la privat.

Şeful guvernului a uitat însă că şi în mediul privat s-au făcut disponilizări şi reduceri de cheltuieli. Iar firmele care nu au fost închise au nevoie de măsuri mult mai eficiente decât scutirea de la plata contribuţiilor sociale.

În tot acest timp, planurile de creştere economică şi combatere a evaziunii fiscale rămân doar pe hârtie.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: guvern disponibilizari
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close