Antena 3 CNN Actualitate Câţi migranţi blocaţi pe Marea Mediterană s-a oferit România să primească

Câţi migranţi blocaţi pe Marea Mediterană s-a oferit România să primească

Câţi migranţi blocaţi pe Marea Mediterană s-a oferit România să primească
Sursa foto: Foto: captură video youtube
de S.T.    |    09 Ian 2019   •   08:37

MAE precizează că un număr de 248 de migranţi din diferite ţări din nordul Africii au ajuns în Malta şi suplimentar faţă de aceştia au ajus pe coastele malteze două vase cu 49 de migranţi.

Ministerul precizează că România e dispusă, alături de alte state membre, să ia cinci migranţi.

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public privind situaţia de criză generată de migranţii ajunşi în ultimele zile în Malta, facem următoarele precizări: În ultimele zile, 248 de migranţi din diferite ţări din nordul Africii au ajuns în Malta. Suplimentar faţă de aceştia, două vase cu 49 de migranţi la bord au ajuns în largul coastelor malteze, fără a primi permisiunea de acostare. România şi-a exprimat disponibilitatea de principiu, alături de alte state membre, pentru preluarea a 5 migranţi. Concretizarea acestei oferte se va realiza ulterior, în limitele cadrului legislativ actual şi Regulamentului Dublin care face trimitere la modalităţile de gestionare a unor astfel de situaţii care au un profund caracter umanitar”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că decizia este un gest de solidaritate al României pentru a îndemna alte state membre la o conduită similară.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close