Antena 3 CNN Actualitate Catinca Roman şi alţi 35 de afacerişti din Capitală, victimele unei înşelătorii de peste 600.000 de euro (VIDEO)

Catinca Roman şi alţi 35 de afacerişti din Capitală, victimele unei înşelătorii de peste 600.000 de euro (VIDEO)

Catinca Roman şi alţi 35 de afacerişti din Capitală, victimele unei înşelătorii de peste 600.000 de euro (VIDEO)
Sursa foto: Foto: videonews.ro
28 Aug 2010   •   20:15

Creatoarea de modă Catinca Roman şi alţi 35 de afacerişti din Capitală, au luat o ţeapă de peste 600.000 de euro! O femeie care pretindea că e angajata primăriei generale le-a promis în schimbul banilor spaţii comerciale, în centrul istoric. S-au trezit şi fără bani, şi fără locaţiile de vis.

Mihaela Minciu, de profesie tehnician la un serviciu public de alimentare cu apă, a pus la cale un plan cu adevărat diabolic. Voia să se îmbogăţească rapid şi astfel, în urmă cu un an, a şi început să-l pună în aplicare, dându-se drept angajată a primăriei, direcţia Concesiuni.

Mihaela Minciu era, după cum o denumesc procurorii anticorupţie, un vânzător de vise. Profita de potenţialul economic ridicat al acestei zone, dar şi de naivitatea oamenilor, şi le promitea concesionarea unor astfel de spaţii comerciale contra unor sume de zecii de mii de euro. Ca să fie mai convingătoare, depunea personal actele la primăria capitalei însă ei nu aveau să intre în posesia lor Niciodată.

Îşi alegea victimele pe sprânceană. La fel ca şi în cazul femeii din imagini, a cărui identitate o protejăm. Aceasta a cunoscut-o pe Mihaela Minciu într-un salon de înfumuseţare.

Şi pentru că era foarte convingătoare, fiecare persoană care i-a intrat în joc mai aducea şi altele. Aşa s-a ajuns şi la Catinca Roman. Creatoarea de modă voia să închirieze, împreună cu nişte prieteni, spaţii comerciale. Au apucat să-i dea inculpatei 15.000 de euro.

A venit însă ziua în care Mihaela Minciu a făcut prima greşeală. A fost şi ultima. Una dintre victime s-a dus direct la DNA şi a fost organizat flagrantul, iar Mihaela Minciu fost arestată şi ulterior trimisă în judecată. Procurorii au descoperit că au ajutat-o cu informaţii, contra cost, şi 2 funcţionare din primărie.

Cei peste 600.000 de euro, pe care i-a luat femeia, nu au fost găsiţi. Iar victimele vorbesc de existenţa unui complice, de care anchetatorii nu au dat încă.

Observator

 

×
Subiecte în articol: inselatorie euro
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close