Antena 3 CNN Actualitate Catolicii români despre concertul Madonnei: ?Nu este un exemplu pentru sănătatea morală a tinerilor?

Catolicii români despre concertul Madonnei: ?Nu este un exemplu pentru sănătatea morală a tinerilor?

Catolicii români despre concertul Madonnei: ?Nu este un exemplu pentru sănătatea morală a tinerilor?
Sursa foto: Catolicii sunt impotriva concertului Madonnei in Romania
25 Aug 2009   •   22:42
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // A mai rămas puţin până când regina muzicii pop va concerta miercuri seara la Bucureşti, chiar în parcul Izvor, unde, în urmă cu 10 ani, Papa Ioan Paul al II-lea a oficiat Missa Catolică. Concertul Madonnei, vedeta ale cărei show-uri sunt ieşite din comun şi în cadrul cărora adoptă mişcări scenice extravagante, cum ar fi crucificarea sau alte scene împrumutate din Biblie este văzut cu scepticism de către membri Bisericii Catolice. Arhidieceza Romano-Catolice de Bucureşti nu este de acord cu concertul Madonnei şi recomandă oamenilor să evite participarea la spectacol, deşi sunt conştienţi că nu pot împiedica manifestarea de pe 26 august din Capitală.

Peste 70.000 de oameni sunt aşteptaţi de către organizatorii concertului reginei muzicii pop, miercuri în Parcul Izvor din Bucureşti şi unde Madonna va avea primul ei concert din România. Din cauza pieselor sale cu versuri la adresa Bibliei şi a mişcărilor sale scenice extravagante, împrumutate tot din scene biblice, precum răstignirea pe cruce sau putarea coroanei cu spini, membri Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB) văd concertul de miercuri cu reticenţă.

Preotul Iacob Ieronim, purtătorul de cuvânt al ARCB explică pentru Antena3.ro că fiecare om este liber să aleagă în viaţă, da în acelaşi timp că manifestarea de pe 26 august a Madonnei este de fapt un comportament deviant asupra conştinţei creştine.

?Acest concert este un prilej de derutare pentru tineri şi nu este un exemplu pentru sănătatea morală a acestora. Cu ce îmbogăţeşte acest concert, prin comportamentele extravagante pe care le are vedeta şi folosirea simbolurilor sacre, viaţa tinerilor? Valorarea creştină spune că faci ceva doar dacă vrei şi ai libertatea de a alege între bine şi rău, iar noi nu putem împiedica acest concert, dar le recomandăm oamenilor să-l evite?, detaliază preotul Ieronim pentru Antena3.ro.

El adaugă pentru Antena3.ro că spectacolele pe care le susţine Madonna sunt o sfidare la valoarea creştină în general, nu numai la cea catolică şi că lumea reflectoarelor, în care regina muzicii pop îşi manifestă creaţiile ieşite din comun, nu poate fi benefică pentru tineri.

Gripa porcină la concertul Madonnei?

După punctele de vedere acide din partea membrilor vieţii creştine, o altă problemă ar putea să apară la concertul din 26 august din Parcul Izvor, gripa porcină. Zeci de mii de oameni vor fi prezenţi la spectacolul în aer liber, iar riscul extinderii noii gripe ar putea exista.

Adrian Streinu-Cercel, manager general la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ?Matei Balş? din Bucureşti spune pentru Antena3.ro că prezenţa oamenilor care vin din alte ţări pentru concertul vedetei pop nu implică riscul răspândirii gripei porcine.

?Virusul AH1N1 nu are cum să se transmită în cadrul manifestării de miercuri, pentru că gripa porcină este un caz de import, iar persoanele care au intrat în România şi au fost infectate cu acest virus au fost imediat spitalizate?, explică Streinu-Cercel pentru Antena3.ro.

Tot el spune pentru Antena3.ro că în cazul în care ar fi existat speculaţii cu privire la extinderea noii gripe, autorităţile abilitate ar fi dat interdicţii pentru concertul Madonnei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close