Antena 3 Actualitate CAUCIUCURI DE IARNĂ 2019. Când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă

CAUCIUCURI DE IARNĂ 2019. Când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă

de S.T.    |    28 Oct 2019   •   11:21
CAUCIUCURI DE IARNĂ 2019. Când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă
Sursa foto: Foto: pixabay.com

CAUCIUCURI DE IARNĂ 2019. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a se face referire la o anumită perioadă a anului.

CAUCIUCURI DE IARNĂ 2019. Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarna, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fara a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

CAUCIUCURI DE IARNĂ 2019. Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1305 şi 2900 lei), iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close