Antena 3 CNN Actualitate Căutătorii în gunoaie riscă închisoarea pentru furt. Care este explicaţia autorităţilor

Căutătorii în gunoaie riscă închisoarea pentru furt. Care este explicaţia autorităţilor

Căutătorii în gunoaie riscă închisoarea pentru furt. Care este explicaţia autorităţilor
Sursa foto: Foto: Flickr
de S.T.    |    21 Oct 2015   •   14:35

Firmele private care administrează ghenele ecologice din orașul Bistrița Năsăud se plâng de faptul că nu pot selecta gunoiul, așa cum spune legea, din cauza celor care iau materiale plastice și metalice ușoare pentru a le valorifica la centrele de reciclare.

De aceea, autoritățile din Bistrița vor să-i declare hoți pe cei care iau din gunoaie materiale reciclabile. Deși sunt amplasate în pământ, oamenii străzii reușesc să intre în ghene și să extragă deșeurile de plastic și de aluminiu, precum PET-uri sau doze de bere. Pentru ecologizarea zonei rezidențiale, Bistrița a avut un buget de peste 30 de milioane de euro, cei mai mulți banii fiind destinați ghenelor subterane.

Bistrița nu ar fi singur oraș care se confruntă cu o astfel de problemă. Autoritățile din Baia Mare au luat decizia de a împrejmui cu gratii pubelele, iar la Ploiești, autoritățile au decis deja ca cei care scot gunoi din tomberoane să fie declarați hoți.

Cu toate acestea, potrivit Știrile Pro TV, oamenii străzii nu s-au speriat și iau în continuare din gunoaie materialele care pot fi valorificate la centrele de colectare.

Țara noastră este obligată de Comisia Europeană să recicleze peste 30% din gunoiul menajer până la sfârșitul acestui an. În prezent se reciclează aproximativ 3%.

×
Subiecte în articol: gunoaie furt inchisoare hoti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close