Antena 3 CNN Actualitate Cauţiune-record în România. 1.000.000 lei pentru eliberarea lui Călin Stoia, arestat în dosarul Caracatiţa, de la Cluj

Cauţiune-record în România. 1.000.000 lei pentru eliberarea lui Călin Stoia, arestat în dosarul Caracatiţa, de la Cluj

Cauţiune-record în România. 1.000.000 lei pentru eliberarea lui Călin Stoia, arestat în dosarul Caracatiţa, de la Cluj
Sursa foto: Foto: legaljuice.com
de M.Z.    |    25 Noi 2011   •   20:11

Cauţiune fără precedent în România. Omul de afaceri Călin Stoia, arestat odată cu primarul Sorin Apostu, trebuie să plătească un milion de lei, dacă vrea să fie liber. Suma, stabilită de instanţă, ar trebui plătită până marţi.

Apărătorii lui Stoia spun că omul de afaceri nu dispune însă de acestă sumă. Între timp, Sorin Apostu a fost suspendat, vineri, din funcţia de primar al Clujului.

La ieşirea din sala de judecată, omul de afaceri Călin Stoia nu şi-a mai găsit cuvintele. Avocatul lui sugerase o cauţiune de 1.000 de ori mai mică decât cea hotărâtă de instanţă. 1.000.000 de lei este cea mai mare cauţiune cerută vreodată în România.

"Suma este foarte mare. Este de cinci ori mai mare decat orice sumă pe care o cunosc eu în România, stabilită până acum", a declarat Sergiu Bogdan, avocatul lui Călin Stoia.

Preţul libertăţii are şi o dată de expirare. Dacă până marţi  nu plăteşte integral suma, Călin Stoia rămâne după gratii.

Veşti proaste au venit şi pentru principalul inculpat din dosar, Sorin Apostu. Prefectul Clujului a semnat astăzi ordinul de suspendare a primarului. La cârma urbei, vine viceprimarul Radu Moisin.

 


×
Subiecte în articol: România eliberare arestat Sorin Apostu Cluj
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close