Antena 3 CNN Actualitate S-a aflat cauza exploziei de la Crevedia. Raportul oficial al INEC | Avocatul Adrian Cuculis: ”Tragedia se poate subsuma la un singur cuvânt: bani”

S-a aflat cauza exploziei de la Crevedia. Raportul oficial al INEC | Avocatul Adrian Cuculis: ”Tragedia se poate subsuma la un singur cuvânt: bani”

S-a aflat cauza exploziei de la Crevedia. Specialiștii de la Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) au publicat raportul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   12:37

Potrivit specialiștilor Institutului Național de Expertize Criminalistice, incendiul care a provocat moartea a şase persoane şi rănirea a zeci de oameni a fost provocat de scurgerea de gaze în timpul manevrelor de transfer de GPL dintr-o autocisternă în alta.

Raportul INEC în cazul Crevedia arată că incendiul și explozia au fost provocate din pricina utilizării unor pompe de transvazare neomologate și care nu permiteau etanșeizarea corectă la supapa cisternelor.

Același lucru l-a reținut și raportul INSEMEX, care în 400 de file arată în detaliu ce s-a întâmplat la Crevedia și cum au murit atâtea persoane.

”Din punctul meu de vedere putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvânt: “bani”. Transvazarea se făcea cu o pompă de debit mare pentru a descarcă dintr-o cisternă în altă cantitatea de GPL și pentru a “eficientiza” timpii”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Averea fabuloasă a patronilor stației GPL din Crevedia, a cărei explozie a băgat cinci oameni în mormânt

Procurorii au pus sechestru pe averea lui Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și pe cea a asociatului său.

Cei doi dețin stația GPL din Crevedia, a cărei explozie s-a soldat, până în prezent, cu cinci morți și zeci de răniți.

Cu ocazia sechestrului, a ieșit la suprafață și averea impresionantă a celor doi parteneri în afacerea care funcționa ilegal.

Ionuţ Doldurea şi asociatul Cosmin Stângă sunt acuzați de distrugere din culpă care are ca urmare un dezastru.

În cazul lui Doldurea, procurorii au pus sub sechestru un imobil din București şi șapte conturi bancare.

În ceea ce îl privește pe Cosmin Stângă, sechestrul procurorilor vizează șapte clădiri din Capitală şi opt conturi bancare

Și Flagas SRL, firma celor doi, este afectată de măsura dispusă de procurori, fiind instituit sechestru pentru cinci clădiri din Botoșani, patru din Călărași, 28 din Dâmbovița, șase din Giurgiu, 19 din Ilfov şi pentru un imobil în județul Olt.

×
Subiecte în articol: Crevedia explozie
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close