Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu: Întreruperea energiei electrice din zona de nord-vest a României a fost cauzată de un incident produs la rețeaua electrică europeană

Virgil Popescu: Întreruperea energiei electrice din zona de nord-vest a României a fost cauzată de un incident produs la rețeaua electrică europeană

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri seara, că avaria de la rețeaua de energie electrică din nord-vestul României a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată. El a dat asigurări că "Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope".

Virgil Popescu: Întreruperea energiei electrice din zona de nord-vest a României a fost cauzată de un incident produs la rețeaua electrică europeană
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Ian 2021   •   23:00

"Întreruperea energiei electrice din zona de nord-vest a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată." a scris Ministrul Energiei, pe Facebook.

"Astfel că a fost afectată și țara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E.

De asemenea, aș dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope", se mai arată în mesajul ministrului Popescu.

Întreruperea energiei electrice din zona de nord -vest a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care...

Posted by Virgil Popescu on Friday, 8 January 2021

A fost demarată o investigaţie asupra cauzelor şi condiţiile în care s-a produs acest incident

Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa (ENTSO-E) a anunţat că stabilitatea sistemului de transport al energiei din majoritatea ţărilor europene nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază, între orele 14:05 CET şi 15:08 CET.

Într-un comunicat de presă, ENTSO-E precizează că o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată în perioada menţionată de reţeaua interconectată a restului Europei Continentală, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz.

"Acţiunile coordonate şi răspunsul imediat adoptat de operatorii de transport au asigurat că stabilitatea sistemului nu a fost afectată în majoritatea ţărilor europene", susţine ENTSO-E.

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close