Antena 3 Actualitate Cauza tragediei aviatice de la Tuzla, o defecţiune tehnică: S-a dispus neînceperea urmăririi penale

Cauza tragediei aviatice de la Tuzla, o defecţiune tehnică: S-a dispus neînceperea urmăririi penale

20 Sep 2010   •   12:11
Cauza tragediei aviatice de la Tuzla, o defecţiune tehnică: S-a dispus neînceperea urmăririi penale
Sursa foto: Foto: Antena 3

Cauza accidentului aviatic produs în urmă cu aproape trei luni la Tuzla este o defecţiune tehnică. Anchetatorii au făcut publice, luni, rezultatele cercetărilor efectuate în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Public, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la cadrele militare care şi-au pierdut viaţa în urma catastrofei.

"Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că accidentul aviatic din data de 05.07.2010 (când un avion militar de tipul AN?2 s-a prăbuşit pe  Aerodromul Tuzla, judeţul Constanţa) s-a produs datorită unor defecţiuni tehnice (cedări de material), defecţiuni care nu puteau fi prevăzute. Probatoriul administrat în cauză a mai relevat şi faptul că în urma coliziunii cu solul aeronava a luat foc, fiind distrusă în proporţie de 95%, împrejurare soldată cu decesul şi rănirea militarilor aflaţi la bord", se arată în comunicat.

Vezi aici rezultatul anchetei de la Tuzla

Varianta unei defecţiuni tehnice fusese luată în calcul încă de la începutul anchetei. La externarea din spital, pilotul le-a declarat anchetatorilor că, deşi a făcut manevrele necesare, avionul nu a mai luat altitudine.

12 militari au murit pe 5 iulie, după ce un avion militar de tip Antonov 2 s-a prăbuşit lângă aerodromul din Tuzla. Avionul şi echipajul aparţineau Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Aeriene din Boboc, iar paraşutiştii erau de la Centrul Militar de Scafandri din Constanţa, antrenaţi pentru misiuni speciale.

În momentul producerii incidentului, aeronava executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cauza aviatic tuzla defectiune tehnica
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close