Antena 3 CNN Actualitate Cauzele accidentului de la Brașov. Ce spun specialiștii

Cauzele accidentului de la Brașov. Ce spun specialiștii

Cauzele accidentului de la Brașov. Ce spun specialiștii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Iun 2016   •   15:24

Până în acest moment specialiştii cred că şoferul este vinovat de tragicul accident. Titi Aur exclude varianta unei defecţiuni tehnice. Alţi specialişti susţin că este posibil ca şoferul să nu fi fost atent şi din acest motiv nu ar mai fi putut controla autorismul cu copii.

”Faptul că s-a întâmplat într-o zonă cu parapeți pe mijlocul drumului, mă face să cred că nu a cedat ceva la mașină. E aproape imposibil ca exact în acel loc să fie o defecțiune tehnică. Cel mai probabil acel loc e un loc capcană, pe care cel de la drumuri l-au semnalizat cât au putut. Dar, dacă cel de la volan nu conștientizează că un microbuz încărcat are inerție mare, atunci putem spune că era un șofer neîndemânatic”, a spus Titi AUR.

Și Octavian Dineș, de la Federația Transporturilor, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că este foarte probabil ca accidentul să fi avut loc ca urmare a neatenției șoferului. ”Vremea e bună, drumul e uscat, vizibilitatea e perfectă, nu văd alte cauze. Chiar și viteza, dacă șoferul era atent, nu văd de ce s-ar fi întâmplat asta”, a mai spus el.

Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov erau de la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă şi Palatul Copiilor din Iaşi şi se duceau la un festival la Arad. Trei adulți și un copil au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-o curbă, peste parapeții care separă sensurile de mers.

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close