Antena 3 CNN Actualitate Cauzele accidentului feroviar din Hunedoara. Primele concluzii ale anchetei

Cauzele accidentului feroviar din Hunedoara. Primele concluzii ale anchetei

Cauzele accidentului feroviar din Hunedoara. Primele concluzii ale anchetei
Sursa foto: Foto: Pixabay
08 Apr 2017   •   19:57

Trenul de marfă care a deraiat sâmbătă după-amiază de pe linia ferată în zona Băniţa-Merişor ar fi rămas fără frâne, rezultă din primele cercetări efectuate la faţa locului de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

În urma accidentului, mecanicul şi ajutorul său, doi bărbaţi cu vârstele de 51 şi respectiv 67 de ani, au decedat. 

Potrivit şefului ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, cei doi au anunţat prin staţia radio că frânele garniturii de tren au cedat şi au solicitat cale liberă. 

"Sistemul de frânare a cedat. Mecanicii au anunţat prin staţie, la Staţia Feroviară Merişor, că vor veni fără frâne şi să le dea drumul până vor reuşi să încetinească sau vor avea un moment în care vor putea încetini garnitura", a declarat inspectorul-şef al ITM Hunedoara. 

Traseul căii ferate este compromis în totalitate, pe ambele sensuri de mers. Garnitura a deraiat pe un pod de cale ferată şi mai multe vagoane s-au prăbuşit într-o râpă adâncă. 

"Trenul de marfă avea în compunere 16 vagoane, din care 14 au deraiat, iar şase au căzut de la o înălţime de aproximativ zece metri. Din păcate, în urma acestui accident feroviar a rezultat decesul a două persoane, mecanicul şi ajutorul de mecanic. Cauzele şi circumstanţele concrete ale acestui eveniment nefericit vor fi investigate pe parcursul dosarului penal ce a fost întocmit cu această ocazie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. 

Potrivit acestuia, traficul feroviar în zonă este complet închis pe durata cercetărilor. Trenurile vor fi deviate pe rute ocolitoare - Filiaşi-Orşova-Caransebeş. 

Niţu a mai spus că ancheta este deosebit de complexă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident feroviar Hunedoara cauze
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close