Antena 3 Actualitate Caz cutremurător! Găsită strangulată în baia spitalului, deși era gata de externare după vindecarea de COVID-19

Caz cutremurător! Găsită strangulată în baia spitalului, deși era gata de externare după vindecarea de COVID-19

de Gabriel Dano    |    18 Iul 2020   •   14:16
Caz cutremurător! Găsită strangulată în baia spitalului, deși era gata de externare după vindecarea de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Caz cutremurător la Chișinău. O pacientă cu COVID-19 care era internată în spital sub tratament și avea o stare de sănătate vizibil mai bună, a fost descoperită spânzurată în baie. Femeia folosise furtunul de la duș pentru a-și duce planul morbid la îndeplinire.

Nimeni nu poate să explice gestul femeii, ma ales că pacienta în vârstă de 48 de ani nu mai avea alte boli, rudele o susțineau moral, evoluția în lupta cu coronavirusul era foarte bună și dacă următorul test COVID ieșea negativ putea să plece acasă la familie.

Potrivit medicilor, una dintre cauze ar fi putut să fie o dereglare la nivelul sistemului nervos central, cauzată de un posibil cheag care ar fi survenit din cauza infecției.

Sindromul depresiv, prezent la pacienții cu COVID-19

„Din păcate, sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Unii pacienți ne spun despre starea lor psihologică, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa lăuntrică negativă. Pe parcursul zilelor de internare în staționar, ea nu a prezentat stări depresive majore, care să ne alarmeze.

Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitură. Medicul curant plângea dimineața și spunea că s-a chinuit atâta timp să o salveze, iar când analizele erau bune, doamna a decis să facă procedeze la un așa pas. Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a declarat pentru site-ul anticoruptie.md Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Arhanghel Mihail.

Coronavirusul poate duce la halucinații

Medicul spune că a observat la unii pacienți pe care îi tratează de COVID-19 dereglări ale sistemului nervos central, care apar cu precădere în ziua a 13-a sau a 14-a bolii.

„Sunt foarte mulți pacienți care descriu stări halucinogene pe parcursul nopții. COVID-19 trece bariera hemato-cefalică şi afectează sistemul nervos central pe cale directă și indirectă și cel mai strașnic este că aceste manifestări pot inițial să nu fie, ele pot apărea când virusul se diminuează”, a arătat medicul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close