Antena 3 CNN Actualitate Caz de antrax în Tulcea. Un tânăr de 25 de ani a murit în spital

Caz de antrax în Tulcea. Un tânăr de 25 de ani a murit în spital

Caz de antrax în Tulcea. Un tânăr de 25 de ani a murit în spital
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Oct 2011   •   13:17

Caz mortal de antrax, la noi în ţară. Un tânăr din Tulcea a murit duminică noaptea la spital. Medicii aşteaptă acum rezultatele analizelor de la institutul Cantacuzino.

Băiatul, în vârstă de 25 de ani, din satul Corugea, a fost internat vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax. Acesta consumase carnea unui animal sacrificat în urmă cu aproape o săptămână în curtea unui prieten din aceeaşi localitate.

"Din păcate, foarte multe persoane din mediul rural sacrifică animale fără a informa şi medicul veterinar, expunându-se astfel unor riscuri. De data aceasta însă animalele din gospodăria în care s-a sacrificat bovina săptămâna trecută erau crotaliate, în primăvară ele fiind vaccinate anti-cărbunos. Noi am sechestrat astăzi carnea din care a consumat tânărul şi aşteptăm rezultatele analizelor care se vor efectua în laboratorul nostru pentru a confirma sau infirma suspiciunea'', a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Marilena Tertiş.

Nici una dintre autorităţile medicale ale judeţului nu a putut fi contactată pentru a menţiona care ar putea fi cauza suspiciunii de antrax la tânărul din satul Corugea, în condiţiile în care toate animalele din gospodăria în care s-a sacrificat bovina săptămâna trecută, sunt crotaliate şi vaccinate.
  
Antraxul este o boală infecţioasă acută care afectează animalele şi care se poate  transmite şi la om, ultimele cazuri de acest gen fiind semnalate în judeţul Tulcea în urmă cu aproximativ 11 ani. Boala poate fi fatală.

 






×
Subiecte în articol: antrax Tulcea tanar mort carne autorităţi boala
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close