Antena 3 CNN Actualitate Caz grav de xenofobie în presa locală! Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și ia măsuri

Caz grav de xenofobie în presa locală! Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și ia măsuri

Caz grav de xenofobie în presa locală! Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și ia măsuri
Sursa foto: Foto: Facebook/ARDOR
26 Sep 2019   •   10:01

Caz grav de xenofobie la Brăila. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat după ce ziarul Info Brăila a publicat o cronică sportivă a unui meci de handbal, în care vorbeşte despre victoria creştinilor împotriva musulmanilor. 

Mai exact, jurnaliştii au scris că "AHC Olimpia Brăila, o echipă micuţă şi creştină din Brăila, s-a bătut cu conglomeratul musulman al HC Dunărea Brăila, care se adapă din banii din Coran. 

A fost o luptă ca între cruciaţi, dar victoria a aparţinut pâna la urma echipei conduse de Dumnezeu, în detrimentul Coranului, sponsor al unei echipe vândute de autorităţi unui şeic". 

Publicaţia aparţine Consilierul judeţean Ştefan Cătălin Iordache, care se şi prezintă pe profilul său de pe Facebook drept "mogul InfoBrăila". 

Scurt paragraf din cronică

„AHC Olimpia Braila, o echipa micuta si crestina din Braila s-a batut cu conglomeratul musulman al HC Dunarea Braila, care se adapa din banii din Coran. A fost o lupta ca intre cruciati, dar victoria a apartinut pana la urma echipei conduse de Dumnezeu, in detrimentul Coranului, sponsor al unei echipe vandute de autoritati unui seic”. 

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării - „Am dispus o autosesizare, adică o procedură din oficiu. Vom cita reprezentanții acestui cotidian și pe jurnalistul care a scris articolul, iar apoi vom stabili dacă și-a depășit sau nu limita libertății de exprimare. În acest caz nu avem dificultăți de analiză. Ulterior putem să stabilim o amendă contravențională care poate să înceapă de la 2.000 de lei până la 100 de lei”. 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close