Antena 3 CNN Actualitate Caz INCREDIBIL: O tânără internată A SÂNGERAT ORE ÎNTREGI fără ca medicii să ştie

Caz INCREDIBIL: O tânără internată A SÂNGERAT ORE ÎNTREGI fără ca medicii să ştie

Caz INCREDIBIL: O tânără internată A SÂNGERAT ORE ÎNTREGI fără ca medicii să ştie
Sursa foto: Foto: thirteen.org
29 Mar 2014   •   10:38
Mama tinerei care se luptă pentru viaţă după o sarcină extrauterină a mers să doneze sânge. Monica are nevoie de transfuzii, după ce a sângerat ore întregi fără ca medicii să observe. Acum e în comă, dar vocea mamei a făcut-o să tresară şi să lăcrimeze. 
 
Tot printre lacrimi, familia fetei îl acuză de malpraxis pe medicul care a operat-o. Plângerea a ajuns până la Ministerul Sănătăţii. Iar ministrul a pornit ancheta la spital.
 
Între timp, medicul acuzat de malpraxis a plecat în concediu. 
 
Familia tinerei i-a stat la căpătâi zi şi noapte. Rudele şi prietenii au mers la centrul de transfuzii din Iaşi, pentru a dona sânge. 
 
Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, a declarat, în direct la Antena 3, în emisiunea "News Magazine", că ancheta se va face împreună cu specialişti şi instanţa va decide dacă este vorba despre malpraxis.
 
"Va urma procedura legală şi comisia de disciplină va decide dacă este cazul de sancţiuni. Instanţa de judecată va decide dacă vorbim de malpraxis. În momentul în care instanţa începe o astfel de acţiune, o expertiză medico-legală devine probă în instanţă. Legea prevede o anumită procedură. Nu este nici procedural, nici normal ca eu să iau legătura cu acel medic. Comisiile vor lua legătura cu acel doctor, când va fi nevoie.Vreau să vă spun că aceste probleme există în toată lumea. Trebuie să vedem care riscuri sunt imputabile şi care nu sunt imputabile", a declarat Astărăstoae.
 
Monica a fost operata acum doua saptamani la  Maternitatea Elena Doamna, deoarece avea  o sarcina extrauterina. A doua zi dupa interventia chirurgicala, a  facut o hemoragie interna. A fost operata din nou, insa starea ei s-a  inrautatit, asa ca medicii de la maternitate au  transferat-o la Spitalul Sfantul Spiridon.
 

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close