Antena 3 CNN Actualitate Caz scandalos în România. Povestea Aleksandrei, tânăra pe care statul nu o vede

Caz scandalos în România. Povestea Aleksandrei, tânăra pe care statul nu o vede

Caz scandalos în România. Povestea Aleksandrei, tânăra pe care statul nu o vede
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Dec 2017   •   21:19

Alexandra este omul invizibil. 24 de ani nu au fost suficienți să arate statului român că există și că are nevoi. La câte uși a putut să bată și câte eforturi a putut să facă împreună cu tatăl ei și toate au fost în zadar. 

Povestea Alexandrei începe în urmă cu 24 de ani. S-a născut în Germania dintr-o mamă poloneză și un tată român. Are un certificat de naștere, dar nu și cetățenie germană. Deși s-a mutat în România când era foarte mică, nu a reușit să obțină nici aici cetățenie română, nu are nici buletin, practic nici CNP. Din această cauză, nu poate fi înscrisă nici măcar la medic. Tânăra mărturisește că nu a fost niciodată la spital. 

Acum intenționează să se căsătorească, însă nu poate face nici acest lucru din cauză că nu are actele care să dovedească că ea există. 

De ani de zile încearcă să rezolve situația alături de tatăl ei, însă fără rezultat. Mama ei a părăsit-o când era foarte mică, acum este în Polonia și nu dorește să vină în România pentru a o ajuta pe tânăra. Iar Alexandra nu poate ieși din țară pentru a merge după ea. 

Tânăra a terminat liceul, dar din cauza lipsei de documente de identitate, nu a putut să-și dea Bacalaureatul. 

"În ziua de astăzi și câinii au identitate", a spus tânăra dezamăgită. 

×
Subiecte în articol: Editie Speciala povestea tanara
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close