Antena 3 CNN Actualitate Caz scandalos la o grădiniță din Capitală. O fetiță cu autism, ținută singură într-o clasă separată în timpul inspecției. „Dacă adulţii discriminează copiii, colegii lor au exemplu de urmat”

Caz scandalos la o grădiniță din Capitală. O fetiță cu autism, ținută singură într-o clasă separată în timpul inspecției. „Dacă adulţii discriminează copiii, colegii lor au exemplu de urmat”

Caz scandalos la o grădiniță din Capitală. O fetiță cu autism, ținută singură într-o clasă separată în timpul inspecției. „Dacă adulţii discriminează copiii, colegii lor au exemplu de urmat”
14 Feb 2019   •   15:17

O fetiță de cinci ani, care suferă de autism, a fost ascunsă într-o altă clasă de educatoarea unei grădinițe din Capitală pentru a nu deranja în timpul inspecției.

Incidentul s-a petrecut la o grădiniță din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit observator.tv. 

„Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Tamara merge la terapie, face progrese şi are însoţitor. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus. Ca şi alţi copii diagnosticaţi cu TSA, are sindrom hiperkinetic şi probleme de PR, ca să spun aşa”, a scris mătuşa fetiței pe Facebook. 

Mama micuței a fost anunțată de educatoarea că micuța va fi mutată într-o clasă separată pe timpul inspecției. 

Dialogul mamei fetiței cu educatoarea

Mama: Am înţeles că miercuri merge în altă grupă doar ea?!

Educatoare: Vor mai fi şi alţi copii (2-3 în cazul în care vor fi prezenţi) şi vor sta cu domnişoara Andreea.

Mama: Dar ce se întâmplă? De ce doar ei sunt duşi în altă parte?

Educatoare: Pentru că avem inspecţie.

Mama: Şi ei sunt uscăturile şi trebuie ascunşi? Am înţeles. Nicio etică. Dacă adulţii discriminează copiii, colegii lor au exemplu de urmat. Trist!’. 
 

 

×
Subiecte în articol: autism gradinita fetita Capitală
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close