Antena 3 CNN Actualitate Caz şocant. Şase copii, găsiţi în frig, dezbrăcaţi, murdari şi înfometaţi

Caz şocant. Şase copii, găsiţi în frig, dezbrăcaţi, murdari şi înfometaţi

Caz şocant. Şase copii, găsiţi în frig, dezbrăcaţi, murdari şi înfometaţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    15 Noi 2011   •   20:51

Şase copii au fost găsiţi, marţi, în localitatea băcăuană Coteni, stând în frig, dezbrăcaţi, murdari şi flămânzi. Cei şase fraţi au fost descoperiţi de lucrătorii sociali din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, scrie Agerpres.

''Copiii au intrat în atenţia noastră în urmă cu o săptămână, când lucrătorii din Serviciul de Ambulanţă au informat instituţia noastră că au găsit pe micuţi în aceeaşi stare la o intervenţie de salvare a tatălui lor aflat în comă alcoolică. Am apelat la primăria din comună al cărui edil ne-a răspuns scris că suntem în eroare şi informaţia nu se confirmă" a relatat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Cei şase au fost găsiţi stând în frig, murdari, flămânzi. "Ei spun că tatăl lor ar fi plecat la Bacău, după ce o bătuse, seara trecută, pe bunica lor, fiind necesară intervenţia unui echipaj SMURD pentru a-i salva acesteia viaţa. Mama lor se află plecată în Franţa" explică reprezentantul DGASPC Bacău.

La ora 19,30, la mai bine de cinci ore de la preluarea celor şase băieţi - cel mai mic de 1 an şi cinci luni, cel mai mare de 13 ani - de către lucrătorii sociali, tatăl lor nu se întorsese la domiciliu.

Ca urmare, autorităţile din domeniu au decis preluare celui mai mic dintre fraţi, în vârstă de 1 an şi cinci luni de către un asistent maternal, iar ceilalţi cinci vor fi cazaţi într-un Centru rezidenţial.

×
Subiecte în articol: copii frig parinti Bacău
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close