Antena 3 CNN Actualitate Caz unic în România. Un bărbat a încercat să îşi omoare soţia punându-i mercur în ţigări

Caz unic în România. Un bărbat a încercat să îşi omoare soţia punându-i mercur în ţigări

Caz unic în România. Un bărbat a încercat să îşi omoare soţia punându-i mercur în ţigări
Sursa foto: Tigari
30 Mai 2009   •   12:22

Un bărbat a încercat să îşi ucidă soţia punându-i mercur în ţigară. Este primul caz de acest tip înregistrat în România. Din fericire femeia a sesizat că greutatea ţigărilor este mai mare decât în mod obişnuit şi a alertat imediat organele de poliţie. Mercurul este un metal cu un grad ridicat de toxicitate, doza letală fiind de numai 2,5 grame de mercur inhalat.

?Acesta emană vapori chiar şi la temperatura camerei, temperatura de 600-700 de grade Celsius rezultată din arderea ţigării era mai mult decât suficientă pentru ca acei vapori să o omoare pe femeie?, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Bărbatul a avut nevoie de şase termometre pentru a scoate cinci grame de mercur. Imediat ce şi-a pus planul în aplicare, a lăsat ţigările pe masă şi s-a făcut nevăzut. Cei doi soţi erau în divorţ de mai bine de o jumătate de an. Cunoscuţii spun, însă, că bărbatul a ajuns la capătul răbdării în momentul în care nu a fost lăsat să îşi vadă copilul. El şi-a recunoscut vina, este reţinut şi va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tentativa de omor tigari Mercur
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close