Antena 3 Actualitate Cazanciuc, despre refuzul de revocare a șefei DNA: „Preşedintele are mai degrabă un rol formal, nu decizional”

Cazanciuc, despre refuzul de revocare a șefei DNA: „Preşedintele are mai degrabă un rol formal, nu decizional”

17 Apr 2018   •   12:14
Cazanciuc, despre refuzul de revocare a șefei DNA: „Preşedintele are mai degrabă un rol formal, nu decizional”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Robert Cazanciuc, președintele comisiei juridice din Senat , a afirmat, după respingerea revocării lui Kovesi că președintele Iohannis a luat o decizie politică. 

“Preşedintele va răspunde în faţa alegătorilor de această decizie. Este o decizie politică asumată de preşedintele României pe o propunere fundamentată bine, spun eu, de ministrul Justiţiei. Faptul că preşedintele a avut altă opinie este responsabilitatea domniei sale, dar ministrul Justiţiei a argumentat destul de bine această solicitare”, a afirmat Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, textul de lege prevede că preşedintele României este la sfârşitul procedurii, dar spiritul legii arată că şeful statului are mai degrabă un rol formal, nu decizional.

“Lucrurile sunt destul de clare, textul legal în vigoare are la sfârşitul procedurii preşedintele României, dar spiritul textului, aşa cum a fost desluşit de CCR, arată că preşedintele României are mai degrabă un rol formal, şi nu decizional. Deocamdată să vedem cine va ataca la CCR această speţă, dacă o să o facă Executivul sau altcineva, dar lucrurile sunt destul de clare în spiritul a ceea ce a spus CCR atunci când PNL a atacat la Curte legile Justiţiei”, a subliniat Robert Cazanciuc.
 

×
Subiecte în articol: revocare Kovesi Iohannis

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close