Antena 3 CNN Actualitate Cât mai are de aşteptat Cazinoul din Constanţa până la restaurarea completă

Cât mai are de aşteptat Cazinoul din Constanţa până la restaurarea completă

Cazinoul din Constanța mai are de așteptat până la restaurarea completă. Ultimul termen înaintat de autorități adică primăvara anului viitor, ar putea fi depășit.

Cât mai are de aşteptat Cazinoul din Constanţa până la restaurarea completă
Sursa foto: Profimedia images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   11:12

Constructorul estimează că acestea ar putea să mai dureze chiar și doi ani. Şi costurile s-au modificat iar estimările arată că acestea ar putea depăși 100 de milioane de lei.

Primul termen al finalizării lucrărilor era toamna anului trecut, dar a fost depășit.

Următorul, înaintat de Compania Națională de Investiții, a fost prima jumătate a acestui an, apoi finalului 2023 și în cele din urmă iunie 2024.

Și acest ultim termen, însă, pare să fie pus sub semnul întrebării, deși se lucrează la foc continuu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Se fac replici pentru toate ornamentele, cele de ipsos pentru interior, cele de microbeton pentru exterior. Consolidarea este gata, dar cel mai greu este renovatul și schimbatul tuturor elementelor decorative", a declarat un muncitor.

Citește și: Noi zboruri externe pe aeroportul din Constanța, din luna mai. Agențiile încearcă să atragă turiști străini pe litoral

Doar pentru refacerea unei singure piese sunt necesare luni de zile de muncă. Unele au fost revopsite de-a lungul timpului, iar acum trebuie curățate.

Când au început lucrările de reabilitare, una dintre părțile laterale ale cazinoului era în pericol de prăbușire și au fost necesare intervenții care nu fusese luate inițial în calcul.

Contractul pentru consolidarea și restaurarea cazinoului din Constanța a fost semnat pe 20 decembrie 2019, iar în 2023 au început lucrările.

Valoarea inițială a fost de aproape 57 de milioane de lei cu TVA, dar intervențiile suplimentare au făcut ca prețul să crească la peste 80 de milioane de lei.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării estimează însă o valoare de peste 100 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Cazinoul din Constanța restaurare
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close