Antena 3 CNN Actualitate Cazinoul de Constanţa este de vânzare. Primarul Radu Mazăre caută investitori străini

Cazinoul de Constanţa este de vânzare. Primarul Radu Mazăre caută investitori străini

Cazinoul de Constanţa este de vânzare. Primarul Radu Mazăre caută investitori străini
Sursa foto: Foto: locuridinromania.ro
16 Mai 2011   •   17:39
Cazinoul din Constanţa este de vânzare. Edilul Radu Mazăre vrea să găsească un investitor străin care să-l renoveze. A încercat cu o firmă israeliană, care a renunţat însă, considerând afacerea paguboasă.

Chiar dacă face parte din patrimoniul naţional, cazinoul poate fi vândut, potrivit legii, cu acordul Ministerului Culturii.

Decizia primarului Constanţei vine după ce firma israeliană care a luat cazinoul în concesiune în anul 2008 a anunţat acum că nu mai vrea să investească. "A pierdut deja 2 milioane de euro, şi ar fi pierdut de încă şapte ori pe atât daca ar fi continuat" - spun israelienii.

Aceştia se plâng că au aşteptat 18 luni pentru a obţine un aviz de la Ministerul Culturii, iar când l-au primit, s-a schimbat legea privind organizarea şi funcţionarea cazinourilor. Şansele ca altcineva să fie interesat să investeasca sunt extrem de mici.

Constănţenii au păreri diferite în ce priveşte soarta cazinoului. Pentru vânzarea cazinoului, este de asemenea nevoie de avize şi acorduri de la Ministerul Culturii.

Cazinoul din Constanţa a fost clădit în anul 1909 şi inaugurat la un an distanţă de momentul construcţiei. Clădirea a fost amplasată pe fostele ruini ale unei construcţii de lemn, menite să adăpostească an de an celebrele spectacole de teatru, film sau muzică oferite turiştilor constănţeni.
 

×
Subiecte în articol: Radu Mazare monument ministerul Culturii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close