Antena 3 CNN Actualitate Cazul Becali: "Justiţie privată", alături de Poliţie. Atac armat, plănuit de fraţii Geamănu

Cazul Becali: "Justiţie privată", alături de Poliţie. Atac armat, plănuit de fraţii Geamănu

Cazul Becali: "Justiţie privată", alături de Poliţie. Atac armat, plănuit de fraţii Geamănu
Sursa foto: Gigi Becali
15 Apr 2009   •   11:11

Bodyguarzii lui Gigi Becali - Cătălin Zmărăndescu, Dumitru Beciu, Nicoela Dumitraşcu şi Ştefan Dediu au înaintat, marţi, instanţei cereri de revocare a măsurii arestării preventive şi cereri de eliberare pe cauţiune. Judecătorii au decis, însă, să amâne pentru 16 aprilie discutarea acestor cereri.

Totodată, magistraţii au decis şi arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marcel Popa, unul din bodyguarzii omului de afaceri. El este acuzat de lipsire de libertate şi uz ilegal de armă.

În faţa instanţei, Marcel Popa a recunoscut că el este cel care a tras cu arma şi nu Dediu, aşa cum au reţinut iniţial anchetatorii.

În seara în care a fost reţinut, Popa a mai făcut câteva dezvăluiri semnificative pentru dosarul presupuselor sechestrări.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Gardianul că garda de corp a finanţatorului Stelei ar fi făcut referire la un poliţist, în faţa anchetatorilor.

Omul de afaceri este acuzat acum că ar fi făcut "justiţie privată".

Poliţistul "martor", căutat de avocaţi şi procurori

Potrivit surselor, poliţistul s-ar fi aflat în barul din Pipera împreună cu hoţii "răpiţi" de gărzile de corp ale lui Gigi Becali.

Se pare că, după conversaţia avută între Gigi Becali, bodyguarzii acestuia şi presupuşii hoţi, poliţistul respectiv ar fi fost chemat pentru a constata că cele trei persoane au semnat declaraţii prin care îşi recunosc faptele.

Potrivit aceloraşi surse, identitatea poliţistului nu a fost încă descoperită nici de avocaţi, nici de procurori.

Fraţii Geamănu plănuiau un atac armat la locuinţa lui Gigi Becali

O altă informaţie importantă în acest caz a fost dezvăluită de unul dintre avocaţii lui Gigi Becali. Cătălin Dancu a declarat la o emisiune difuzată pe B1TV că fraţii Geamănu plănuiau un atac armat care îl avea drept ţintă pe finanţatorul Stelei. Informaţia ar fi apărut în timpul unor convorbiri telefonice.

"Se punea la cale intrarea în casă peste Gigi Becali şi familia lui. Nu sunt menţionate cuvinte de "arme" de un anumit tip, dar cei care ne-au pus la dispoziţie transcriptele ne-au spus despre ce era vorba. (...) Nu există probe juridice, ci doar aceste dialoguri între fraţii Geamănu, care în limbaj argotic plănuiau atacul armat. Nu cred că aceştia au însă parte de sprijin politic", a declarat Dancu, citat de gsp.ro.

Gigi Becali este cercetat în continuare în stare de arest, după ce Judecătoria Sectorului 1 a respins, marţi, cererea de revocare a mandatului de arestare pentru 29 de zile. Avocaţii omului de afaceri au depus o nouă cerere de eliberare, invocând o serie de nereguli procedurale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali politist dezvaluiri
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close