Cazul Becali, la Strasbourg: Avocaţii vor depune o plângere împotriva României la CEDO

15 Apr 2009   •   11:57
Cazul Becali, la Strasbourg: Avocaţii vor depune o plângere împotriva României la CEDO Gigi Becali

Avocaţii lui Gigi Becali încearcă prin toate căile să îşi pună clientul în libertate. Ei au fost miercuri la Comisia de Abuzuri din Senat, unde au reclamat mai multe abuzuri la care a fost supus clientul lor în timpul anchetei. În urma discuţiilor, membrii comisiei susţin că vor înainta un raport pentru a fi analizate presupusele abuzuri.

Avocaţii lui Gigi Becali susţin că urmează să depună plângere la CEDO împotriva României.

Preşedintele Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor din Senat, Gabriel Berca, a declarat că sesizările avocaţilor lui Gigi Becali vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii.

Avocaţii lui Gigi Becali susţin că în cazul arestării clientului lor s-a încălcat legea şi că finanţatorului Steaua i-au fost încălcate mai multe drepturi. Drept urmare, avocaţii spun că vor depune plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

"Am anunţat comisia că săptămâna viitoare vom depune o plângere la CEDO împotriva României", a anunţat Dancu, adăugând că plângerea se referă la problema drepturilor încălcate în dosarul Becali.

"A fost încălcat dreptul la apărare a lui Gigi Becali", a mai declarat Dancu.Apărătorii omului de afaceri au cerut, miercuri, înlocuirea arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara. Cererea este argumentată prin faptul că Becali trebuie să fie în libertate, pentru a-şi pregăti campania pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în iunie.

Magistraţii au decis ca judecarea acestei cereri să aibă loc pe 21 aprilie. Astfel, şansele ca Gigi Becali să-şi petreacă Paştele în afara gratiilor devin nule.

La ieşirea din sediul Judecătoriei, finanţatorul Stelei a strigat, marţi, către cei prezenţi: "Barabas liber, Hristos pe cruce! Hoţii liberi, Becali în arest!".

GIGI BECALI: BARABAS LIBER, HRISTOS PE CRUCE!


În faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1, omul de afaceri şi-a susţinut din nou nevinovăţia.

"Singurul lucru pe care l-am spus eu, a fost să lase oamenii în pace, să se simtă ca acasă, să li se dea whisky şi de milă le-am dat şi câte 500.000 de lei de taxi. Eu îi iert pe toţi, pe judecători, pe procurori, chiar şi pe hoţi. Doar suntem în Săptămâna Mare, a Paştelor", a declarat finanţatorul Stelei.
Bodyguarzii lui Gigi Becali - Cătălin Zmărăndescu, Dumitru Beciu, Nicoela Dumitraşcu şi Ştefan Dediu au înaintat şi ei instanţei cereri de revocare a măsurii arestării preventive şi cereri de eliberare pe cauţiune, însă judecătorii au decis să amâne pentru 16 aprilie discutarea acestor cereri.

Magistraţii au mai decis şi arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marcel Popa, unul din bodyguarzii omului de afaceri. El este acuzat de lipsire de libertate şi uz ilegal de armă.

Antena 3
Parteneri
x close