Cazul Caracal. Psihiatrul Gabriel Diaconu: „Doar expertiza medico-legală poate să confirme dacă a avut discernământ când a comis crimele”

29 Iul 2019   •   15:57
Cazul Caracal. Psihiatrul Gabriel Diaconu: „Doar expertiza medico-legală poate să confirme dacă a avut discernământ când a comis crimele” Foto: captură Antena 3

Psihiatrul Gabriel Diaconu a comentat la Antena 3 informațiile venite pe surse, referitoare la criminalul din Caracal, și anume că suferă de tulburări de personalitate și că a fost internat de zece ori la Psihiatrie. 

„Informația e cu siguranță de natură să creioneze profilul unei persoane care avea nu doar serioase probleme comportamentale, dar și probleme în organizarea vieții lui psihice. 

Atunci când persoanele, prin simptomele lor, îndeplinesc criterii pentru mai multe patologii psihiatrice concomitente, din păcate, în România se formulează „tulburare a personalității”. 

Se mai spune tulburare organică a personalității. Nu suntem nici pe departe în fața unei soluționări complete a motivației acestui om fiindcă doar expertiza medico-legală psihiatrică poate să confirme dacă a avut discernământ și suficientă competență psihică sau dacă nu cumva patologia psihiatrică disculpă individul de resposabilitate în fața legii”, a spus medicul psihiatru. 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close