Antena 3 CNN Actualitate Cazul Caracal s-ar putea repeta. Legea pentru localizarea persoanelor dispărute într-un timp scurt, amânată de şase luni

Cazul Caracal s-ar putea repeta. Legea pentru localizarea persoanelor dispărute într-un timp scurt, amânată de şase luni

Ce au învăţat autorităţile din tragedia de la Caracal? Este întrebarea care a măcinat România în ultima jumătate de an. Din păcate, datele ne arată că astfel de dramă s-ar putea repeta în orice moment. Deşi s-a încercat adoptarea unei legi care să faciliteze localizarea persoanelor într-un timp mai scurt, proiectul se plimbă în continuare între Ministerul de Interne şi Parlament.

Cazul Caracal s-ar putea repeta. Legea pentru localizarea persoanelor dispărute într-un timp scurt, amânată de şase luni
03 Ian 2020   •   19:03

Pe 1 august 2019, după izbucnirea cazului de la Caracal, autorităţile au vrut să schimbe legea privind modalitatea de căutare a persoanelor dispărute. Au veni cu un proiect, l-au trimis în Parlament, pentru că mai apoi să îl retragă pentru a îl reface.

Legea respectivă ar fi trebuit să înlesnească semnificativ căutarea dispăruţilor.

Conform proiectului retras, în cazul în care se constată că viaţa unei persoane dispărute este pusă în pericol, atunci poliţiştii pot interveni mult mai repede, fără a mai aştepta o decizie din partea unei Instanţe care să le permită acest lucru.

Ulterior, într-un termen de 24 de ore, autorităţile trebuie să anunţe instanţa despre procedura începută, în vederea depistării persoanei date în urmărire.

În baza de date a Inspectoratului General al Poliţiei Române, numărul persoanelor date dispărute se apropie de 10.000. Aproape jumătate sunt persoane cu vârste între 14 şi 18 ani, grupă care încadrează şi cazurile Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

×
Subiecte în articol: lege persoane disparute dinca Caracal
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close